Despre vCatalog

De ce?

Pentru cine?

Cine?

Cum?

DE CE?

Proiectul vCatalog a apărut din nevoia părinţilor de a fi informaţi, în timp real, despre situaţia şcolară a copiilor lor şi fără ca acest lucru să implice o cheltuială în plus pentru ei.

Pentru că e nevoie ca sistemul de învăţământ să ţină pasul cu vremurile digitale. Şi pentru că acest lucru nu e posibil fără a avea acces la un catalog școlar virtual.

Pentru că lipsa de transparență și comunicarea deficitară afectează deopotrivă calitatea predării și performanțele elevilor.

Pentru că e important să te implici, să pui umărul, să oferi ceva societăţii, nu doar să aştepţi să primeşti.

PENTRU CINE?

Elevi - au acces rapid şi facil la situația școlară proprie, dar și la o serie de resurse digitale utile în procesul de pregătire.

Părinți – pot urmări parcursul şi progresul şcolar al copiilor lor şi să acţioneze din timp pentru corectarea eventualelor “derapaje”.

Profesori - au la dispoziție un instrument simplu și prietenos de management a situației școlare, ce le permită să se concentreze mai mult pe predare, nu pe formalităţi.

Categorii sociale vulnerabile – au acces la situaţia şcolară cu costuri cat mai mici şi fără să fie nevoie să se deplaseze.

CINE?

vCatalog este proiectul unui grup de simpli părinţi hotărâţi să creeze un instrument online de management a situaţiei şcolare eficient. Iniţiativa se bucură de susţinerea Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din România, care a înțeles, de la bun început, importanța platformei și s-a implicat în promovarea ei. De asemenea, proiectul vCatalog are girul Coaliției Naţionale pentru Modernizarea României, prin intermediul lui David Burcovschi, președintele CNMR pe departamentul informației şi co-fondator al vCatalog.

CUM?

Gândită de la bun început ca un instrument usor accesibil, platforma vCatalog este proiectată să funcţioneze la cel mai înalt nivel cu cât mai puține resurse.


Despre investiţii:

Costurile inițiale de realizare au fost suportate de fondatorii vCatalog din resurse proprii și din contribuții pro-bono din partea altor părinți.

Costurile cu găzduirea vCatalog sunt acoperite prin sponsorizare de partenerul nostru Zooku.ro.

Costurile de mentenanță-dezvoltare sunt asigurate prin vânzarea de spațiu publicitar în cadrul platformei si prin diverse parteneriate.


Mulțumim tuturor partenerilor noştri.

PARTENERI

SUSȚINĂTORI

Vezi toate beneficiile platformei vCatalog

* Serviciile în educație nu ar trebui oferite nici ca business, nici ca meserie, ci doar ca vocație.
* Avem datoria nu doar să vă satisfacem așteptările, ci să le depășim permanent.